Skip to content

Etapa 1

Cantallops - Vilamaniscle

Descripció tècnica / Track description

La primera etapa comença al bonic poble de Cantallops, continua travessant l’espectacular Serra de l’Albera, coronant els cims més emblemàtics i baixant fins a Vilamaniscle. El cresteig de gairebé 20km i les vistes del Pirineu i la Costa Brava no deixarà a ningú indiferent.

Info
Kilometres
38 km
Desnivell
+ 1700 m
Dificultat
Díficil
Duració
8 hores
Tags
albera, boscos, cims

Descripció de l'àrea / Area description

Selvans

A l’Albera al seu vessant sud, dins les finques de Baussitges i de Requesens, és altament necessari preservar extenses àrees de sureda, alzinar, roureda, auroneda, fageda i també verneda amb estructures madures i de rellevància a nivell mediterrani. Un veritable i immens santuari forestal de biodiversitat, que a més, connecta amb la reserva integral de la Massana, al vessant Nord, conformant un conjunt d’una vàlua incommensurable. Només en aquest entorn hi trobem fins a 8 rodals identificats en l’Inventari de boscos singulars de Catalunya elaborat pel CREAF l’any 2011.

Menjar, dormir i què fer / Eating, sleeping and what to do

L’etapa comença a l’Hostal Rural Can Pau, a Cantallops, on es pot sopar, dormir i esmorzar. La majoria de la ruta no compta amb infraestructura fins al quilòmetre 28 aproximadament, on podem trobar el restaurant Corral de Sant Quirze. No sera fins a arribar a Vilamaniscle on podem menjar i dormir. La nostra meta coincideix amb l’Hotel Mas Vivent. Recomanem trucar amb antelació per assegurar habitació i sopar/esmorzar. Per als acompanyants recomanem vistar el Castell de Requesens, els nombrosos Dolmens, i el monestir de Sant Quirze.

Punts d'interès

Choose your favorite part

Una altra?
Another one?

2. Vilamaniscle – Port de la Selva

Ens endinsem a la costa, i comencem a divisar els primers paisatges en risc per l'excessiva urbanització.

3. Port de la Selva – Roses

Aquesta etapa voreja tot el Cap de Creus, preciós parc natural de terreny accidentat que servia d'inspiració a Dali, actualment tensionat pel massiu turisme de Roses i Cadaqués.

4. Roses – L’Escala

Rius, grups forestals molt variats i el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Riquesa i varietat paisatgística al màxim exponent.
PROTECTING HOME

The non profit run