Skip to content

Etapa 4

Roses - L'Escala

Descripció tècnica / Track descripction

Aquesta etapa és la més plana i provablement la més rapida, encara que recomanem apreciar la riquesa de flora i fauna que ens ofereix el parc. Canviem de paisatge de nou, creuant el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, seguint les regulacions i corrent allà on és permès.

Info
Kilometres
33 km
Desnivell
+ 150 m
Dificultat
: Baixa
Duració
: 4 hores
Tags
: Aiguamolls, Emporda

Descripció de l'àrea / Area description

Selvans

Al llarg de tot el recorregut, es transcorre per la desembocadura de rius molt representatius del sistema fluvial mediterrani; la Muga, el Fluvià, el Ter o el Daró. Concretament en aquesta etapa, veurem de molt a prop els boscos de ribera que acompanyen la Muga i el Fluvià. Es tracta d’un hàbitat que es concentra en una zona molt reduïda del territori amb una vàlua ecosistèmica i de biodiversitat molt elevada. Les galeries de boscos de ribera en el tram baix dels esmentats cursos fluvials, estan conformades principalment per salzes, freixes, verns, oms i pollancres. És molt important procurar-ne la seva conservació i bona qualitat ja que serveixen de refugi d’espècies que depenen dels arbres més grans. Hi destaquem la presència de la sempre juganera llúdriga.

En aquesta mateixa etapa també es transcorre molt a prop  del cordó dunar, l’hàbitat on es localitzen les poques formacions de tamariu que queden en el litoral gironí i que tan important és necessari i urgent de restaurar.

SOS Costa Brava

Aquesta etapa travessa el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, 64.000 apartaments d’estiueig edificats sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Un grup de joves va prendre la iniciativa per paralitzar unes obres que ja estaven en marxa i així va començar una lluita que va durar 7 anys. La lluita va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació, votada al Parlament català per unanimitat, del Parc Natural, un dels més carismàtics i reconeguts de Catalunya. De fet d’aquesta lluita es crea la IAEDEN, un dels pals de paller de SOS Costa Brava.

Menjar, dormir i què fer / Eating, sleeping and what to do

Comecem l’etapa agafant forces al Restaurant Tramonti Platja, i  podem anar mes llegugers d’equipatge ja que a Castello d’Empuries o Sant Pere del Pescador podem omplir aigua o menjar. Al voltant del Hotel Torrent a l’Escala, es el final de la nostra etapa i dispossem de molts restaurants i hotels per tots els pressupostos. Al Hostal Restaurant El Roser, podem disfrutar d’un bon apat i habitacions a bon preu.

Choose whatever you like

Altres etapes

1. Cantallops -Vilamaniscle

Probablement l’etapa amb més boscos per protegir. Un autèntic santuari forestal.

2. Vilamaniscle – Port de la Selva

Ens endinsem a la costa, i comencem a divisar els primers paisatges en risc per l'excessiva urbanització.

3. Port de la Selva – Roses

Aquesta etapa voreja tot el Cap de Creus, preciós parc natural de terreny accidentat que servia d'inspiració a Dali, actualment tensionat pel massiu turisme de Roses i Cadaqués.
PROTECTING HOME

The non profit run