Skip to content

Etapa 6

Pals - Palamós

Descripció tècnica / Track descripction

L’ultima etapa, i una de les mes dures i espectaculars. Amb fortes pujades i baixades, i trams on els peus volaran al costat de les onades entre roques, es una etapa tan bonica com tècnica.

Info
Kilometres
29 km
Desnivell
+ 950 m
Dificultat
: Dificil
Duració
: 5-6 hores
Tags
: Bagur, Penya-segats, Cami de Ronda, Trail Costa Brava

Descripció de l'àrea / Area description

Selvans

En la façana litoral entre Pals i Palamós convé remarcar formacions boscoses de primer interès a les fondalades de les valls, constituïdes per una barreja d’alzina, sureda, pi blanc i pi pinyer. D’entre aquests tresors forestals, podem esmentar-hi els paratges de Cap sa Sal, Sa Tuna, Cala Pedrosa i els boscos de Cap roig i Castell., tots ells de protecció prioritària. Val a dir, a més, que en el sector de la Costa Brava més meridional, al voltant del litoral de Tossa de Mar, aquests recers boscosos contenen components de laurisilva, com el llorer i el llorer-cirer, aquest darrer espècie supervivent de la flora del Terciari. Aquestes tipologies forestals són excepcionals en l’àmbit de la conca mediterrània i és convenient de propiciar-hi la màxima maduresa estructural.

SOS Costa Brava

Aquesta zona comprèn les poblacions de Begur, Palafrugell i Palamós, segurament la zona més castigada pels especuladors.

    • Begur: Amb Sa Riera, la pedrera de S’Antiga i Montcal, és la zona on els constructors i especuladors han destruït més espais d’una increïble bellesa, el PDU va aconseguir desclassificar la zona Aiguafreda, però la resta de zones han quedat absolutament desprotegides.
    • Palafrugell: Aigua Xelida, Sant Sebastià, El Golfet o Cap Roig son alguns dels espais en greu risc a Palafrugell, però la passivitat de l’Ajuntament, juntament pel fet d’haver quedat exclòs del PDU deixen a Palafrugell absolutament indefens davant els especuladors.
    • Palamós: Amb els casos de la Pineda d’en Gori i la Fosca, pinedes, retalls de bosc que si no hi ha un miracle desapareixeran per sempre dels nostres paisatges.

Menjar, dormir i què fer / Eating, sleeping and what to do

Comencem a Pals, despres d’un esmorzar energetic a Arkhé Hoteli afrontem la primera pujada fins arribar al mar. El cami permt fer nombroses pauses a bars i restaurants, fen especial mencio al Hotel Ancora com a final de la travessa, i bon lloc per descansar.

Choose whatever you like

Altres etapes

1. Cantallops -Vilamaniscle

Probablement l’etapa amb més boscos per protegir. Un autèntic santuari forestal.

2. Vilamaniscle – Port de la Selva

Ens endinsem a la costa, i comencem a divisar els primers paisatges en risc per l'excessiva urbanització.

3. Port de la Selva – Roses

Aquesta etapa voreja tot el Cap de Creus, preciós parc natural de terreny accidentat que servia d'inspiració a Dali, actualment tensionat pel massiu turisme de Roses i Cadaqués.
PROTECTING HOME

The non profit run